Over House of Dutch Arts and Crafts

Het House of Dutch Arts and Crafts is de werkplaats en het huis van vrij beeldende kunstenaars Andrea Stötzer en John Hartjes. Het is voor ons een plek voor creativiteit, muze en kunst in ons dagelijks leven. Samen bundelen John en Andrea hun krachten met het ontwerpen van hun kunst zoals het samenstellen van hoogwaardig en duurzaam textiel.

John Hartjes

John Hartjes is fotograaf en graficus. In 1974 studeerde John af op de grafische school. Vanuit hier werkte John enkele jaren bij het KVGO en in een drukkerij als productiemanager. Hij startte in 1982 als docent aan de studie aan de Akademie Beeldende Kunsten in Arnhem, met als specialisatie grafische technieken.
 
John heeft zich gespecialiseerd in landschappen van allerlei aard, zowel in de fotografie als in de grafische technieken zoals lijnetsen en droge naald.

Andrea Stötzer

Andrea Stötzer is geboren 1962 te Jugenheim- Duitsland.  In 1982 studeerde Andrea af op het Abitur Altes Kurfürstliches Gymnasium in Bensheim. Ze volgde in het studiejaar 1982-1983 de opleiding Grundsemester, Freie Kunstschule in Nürtingen. Sinds 1982 woont Andrea in Nederland en behaalde haar diploma aan de Hogeschool voor Beeldende Kunsten te Arnhem. In 1988 behaalde ze ook de diploma’s voor handvaardigheid MO-A en in 1991 de diploma’s voor Handvaardigheid MO-B.
 
Andrea heeft zich toegelegd op ruimtelijke werken van brons en keramiek en het ontwerpen van textiel.

Waarom House of Dutch Arts and Crafts?

Het House of Dutch Arts and Crafts wil de alledaagse kunst van John en Andrea bereikbaar maken voor haar publiek. Of het een persoonlijke aankoop is, of een geschenk voor een ander, je ontvangt altijd een uniek en echt stuk. Met onze kunst willen we een toeschouwer meenemen in onze wereld, een wereld die mens, natuur en emotie verbindt.
 
Het House of Dutch Arts and Crafts heeft een uniek aanbod in alledaagse kunst: beelden van brons en keramiek, drukgrafieken, unieke wandtegels en duurzaam textiel. Allen door de kunstenaars zelf ontworpen.